بلاگ

نحوه روغن کاری کارتریج شیر اهرمی

oiling - نحوه روغن کاری کارتریج شیر اهرمی
5/5 - (1 امتیاز)

امروزه استفاده از شیرآلات اهرمی بسیار رایج شده است؛ در حال حاضر، بیشتر شیرآلات اهرمی موجود در آشپزخانه و حمام از قطعه کارتریج و گاهی نیاز به تعویض یا روغن کاری کارتریج شیر اهرمی خواهید داشت.

کارتریج شیر اهرمی با استفاده از یک اهرم که در آن جای گرفته است، جریان آب را قطع و وصل یا به سمت سرد و گرم تغییر می دهد. طراحی شیرآلات اهرمی به گونه ای است که می توان کارتریج آنها را در هنگام وجود چکه یا نشتی، به راحتی تعمیر یا تعویض نمود.

انجام عمل تعویض یا روغن کاری کارتریج شیر اهرمی کاری ساده است که در ادامه به آن پرداخته ایم.

انواع شیرآلات اهرمی

پیش از پرداختن به روغن کاری کارتریج شیر اهرمی بد نیست نگاهی به انواع شیرهای اهرمی داشته باشیم. شیرآلات با کارتریج به دو نوع تک اهرمی و دو اهرمی تقسیم می شوند که در بازار مشاهده می شوند. در شیرهای تک اهرمی، دسته شیر به بدنه ی شیر حرکت داده می شود و کارتریج را به سمت بالا یا پایین منتقل می کند تا جریان آب را باز یا بسته کند.

جریان آب سرد و گرم به کارتریج می رود و با چرخش دسته شیر، دمای آب کنترل می شود. در مدل دو اهرمی نیز، عملکرد مشابهی وجود دارد، اما در این حالت دو کارتریج به صورت مجزا جریان آب گرم یا سرد را کنترل می کنند. در این نوع شیرآلات، دسته با حرکت به بالا و پایین، هر کارتریج را به طرز جداگانه برای کنترل دمای آب فشرده می کند.

چه زمانی به تعویض و روغن کاری کارتریج شیر اهرمی نیاز داریم؟

چه زمانی به تعویض و روغن کاری کارتریج شیر اهرمی نیاز داریم؟

کارتریج ها به طور عمومی دارای طول عمر بالا هستند، اما در نهایت، نیاز است که آنها را جایگزین کنید؛ زیرا در طول زمان، دچار ساییدگی، پوسیدگی، خوردگی و فرسودگی می شوند. همچنین، رسوبات معدنی موجب خرابی کارتریج ها می گردند؛ به همین دلیل، شیر آب ممکن است دچار نشتی شود و دسته های شیر به راحتی قابل باز و بسته شدن نباشند.

اگر مدت زمان زیادی از تعویض کارتریج گذشته باشد و با مشکلات زیر مواجه باشید، احتمالاً زمان مناسبی است که کارتریج را جایگزین یا روغن کاری کارتریج شیر اهرمی را انجام دهید:

  1. شیر اهرمی در حالت بسته بودن آب می دهد.
  2. اهرم شیر آب سفت شده و با دشواری باز و بسته می شود.

در صورت لزوم تعویض یکی از دو کارتریج گرم یا سرد، توصیه می شود که هر دو را به صورت همزمان تعویض کنید؛ زیرا زمانی که یکی از کارتریج ها خراب می شود، احتمالاً در آینده نزدیک نیاز به تعویض کارتریج دیگر نیز خواهید داشت. تعویض همزمان هر دو کارتریج شیر آب منجر به اقتصاد در هزینه و زمان می شود.

سفت شدن و روغن کاری شیرهای اهرمی

علت سفت شدن شیرآلات اهرمی

دسته شیرآلات اهرمی به دلیل انباشت رسوبات، مواد معدنی، یا ضایعات و همچنین به خاطر خرابی درزگیر کارتریج سفت می شوند. اگر دسته شیر به شدت شود، احتمالاً به دلیل نصب نادرست یا وجود مشکل در مکانیزم دسته ایجاد شده است.

برای رفع این مشکل، باید با توجه به مدل کارتریج، آن را تعویض کنید در برخی موارد نیز مشکل با روغن کاری کارتریج شیر اهرمی حل می شود.

جهت شناسایی مدل کارتریج، به کاتالوگ محصول یا کدی که بر روی بدنه آن نوشته شده است توجه نمایید. همچنین، لازم به ذکر است که برندهای مختلف شیرآب ممکن است قطعات مشابه یا گاهاً متفاوتی داشته باشند و به همین دلیل نمی توان شیرآلات متعلق به برندهای مختلف را با یک روش مونتاژ کرد.

روغن مورد نیاز برای روغن کاری شیرهای اهرمی

در برخی از شیرآلات اهرمی می توان کارتریج ها را به آسانی جدا کرده و درون و بیرون آن را با گریس سیلیکونی روغن کاری نمایید. توصیه می شود از اسپری های سیلیکونی یا روان کننده های حاوی نفت برای این منظور استفاده نکنید زیرا احتمال دارد با درزگیر لاستیکی کارتریج واکنش داده و باعث سفت تر شدن دسته شیر یا نشتی آن شوند.

همچنین، در برخی از مدل های شیرهای تک دسته، روغن کاری کارتریج شیر اهرمی ممکن است تأثیرگذار نبوده و نیاز به تعویض کارتریج داشته باشید. مراحل روغن کاری این نوع کارتریج ها در ادامه آمده است.

مراحل روغن کاری شیر آلات اهرمی

مراحل روغن کاری شیر آلات اهرمی

به منظور روغن کاری کارتریج شیر اهرمی باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • آب را ببندید: با استفاده از شیر فلکه آب سرد و گرم موجود در زیر سینک، ورودی شیر آب را ببندید. اگر در زیر سینک شیر فلکه تعبیه نشده باشد، باید شیر فلکه اصلی خانه را ببندید. سپس شیر آب را باز کنید تا آب اضافی از لوله ها خارج شود.
  • جدا کردن دسته شیر: پلاک یا قالپاق پلاستیکی روی دسته شیر آب را پیدا کرده و آن را بردارید. این پلاک معمولاً حفره پیچ را پوشانده و جهت سرد و گرم آب را با رنگ آبی و قرمز مشخص می کند. زیر این قالپاق ها پیچ چهارسو یا آلن قرار گرفته است.
  • باز کردن کاور کارتریج: کاور کارتریج قطعه ای است که بیشتر کاربرد تزئینی داشته و بین اهرم و بدنه شیر قرار می گیرد. معمولا باز کردن کاور کارتریج آسان است.
  • باز کردن مهره نگهدارنده کارتریج: این قطعه از جنس برنج، استیل یا پلاستیک است. برای باز کردن این مهره باید از آچار فرانسه استفاده کنید. در بعضی از انواع شیر اهرمی، مهره نگهدارنده درون بدنه شیر قرار گرفته و باز کردن آن به وسیله آچار فرانسه امکان پذیر نیست و پیچ گوشتی مخصوص می خواهد.
  • بیرون آوردن کارتریج: به مرحله روغن کاری کارتریج شیر اهرمی نزدیک شده اید. برای این کار باید کارتریج را خارج کنید. معمولا می توانید این کار را با دست یا انبردست انجام دهید، اما گاهی کاتریج به قطعات شیر می چسبد و لازم است با نیروی کمی آن را بکشید و جدا کنید.
  • روغن کاری کارتریج شیر اهرمی: داخل لوله شیر آب را بررسی کنید و در صورت مشاهده رسوبات معدنی، آنها را با بُرس یا کاغذ سنباده تمیز کنید. تمام رزوه ها و بخش های دیگر شیر آب را با گریس سیلیکونی روغن کاری کنید. در صورت وجود واشر دور لوله شیر یا کارتریج، آن را نیز روغن کاری کنید.
  • نصب کارتریج و اهرم ها: برای نصب کارتریج و اهرم ها لازم است تمام مراحل پیشین را به صورت معکوس انجام دهید تا شیر دوباره سر جای خودش قرار بگیرد.

نکته پایانی

در این مطلب به نحوه روغن کاری کارتریج شیر اهرمی پرداختیم؛ در برخی موارد شیر با روغن کاری نیز درست نمی شود که در این صورت به تعویض کارتریج یا در مواردی نیز تعویض کل شیر نیاز خواهد بود.

شما می توانید برای خرید بهترین شیرآلات اهرمی به وبسایت مدرن ساختمان مراجعه کنید. همچنین با نصب اپلیکیشن مدرن ساختمان از کافه بازار می توانید نسبت به محصولات جدید، قیمت و تخفیف آن ها آگاه شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *