بلاگ

روش نصب شیر توکار

Built in faucets - روش نصب شیر توکار
5/5 - (1 امتیاز)

امروزه استفاده و نصب شیرآلات توکار  در سرویس های بهداشتی بسیار رواج پیدا کرده است زیرا این شیرآلات زیبایی خاصی به محیط بخشیده و نظافت آسان تری نیز دارند. البته روش نصب شیر توکار به نسبت شیرهای روکار پیچیدگی خاص خود را دارد.

در روش نصب شیر توکار باید به ضخامت کاشی و همچنین نوع نصب قطعات توجه شود. در ادامه بیشتر به شیرهای آب مدل توکار پرداخته ایم.

انتخاب نوع لوله در نصب شیر توکار

یکی از اقدامات مهم در روش نصب شیر توکار، به کارگیری لوله های توکار است زیرا اگر لوله کشی به صورت روکار انجام شود، فرصت فیکس کردن و نصب مغزی شیرآلات توکار به درستی وجود نخواهد داشت. همچنین، وجود یک نقشه دقیق از لوله کشی توکار نیز ضروری است.

بیشتر بدانید: علت و رفع چکه کردن شیر اهرمی

ضخامت کاشی برای نصب شیر توکار

ضخامت کاشی روی مغزی توکار

نکته دیگری که در نصب شیر توکار باید مورد توجه قرار بگیرد ضخامت کاشی است؛ برای این منظور و در اکثر برندها، شیرآلات توکار با علامت گذاری Min و Max روی بدنه مغزی ارائه می شود. عدد مربوط به Min نمایانگر حداقل ضخامت ملات سیمان و کاشی کاری است، درحالی که عدد مربوط به Max نشان دهنده حداکثر ضخامت این لایه است.

اگر ضخامت این لایه بیشتر از اندازه استاندارد مشخص (که بر روی مغزی نوشته شده است) باشد، اهرم یا هندل به کارتریج نخواهد رسید. همچنین، اگر ضخامت لایه کمتر از عدد مربوطه باشد، بخش رویه شیر توکار در جایگاه مناسب خود قرار نخواهد گرفت که در هر دو حالت، استفاده از شیر توکار ممکن نخواهد بود.

استاندارد لازم برای نصب شیرآلات توکار چیست؟

برای عملکرد درست شیرهای توکار باید استانداردهای لازم در نصب شیر توکار مورد توجه قرار بگیرد؛ این استانداردها به صورت زیر است:

  • برای بهترین قرارگیری شیر توکار نزدیک سرویس بهداشتی ایرانی، ارتفاع آن باید حدود ۳۰ سانتی متر باشد.
  • فاصله ایده آل شیر توکار تا محل خروج آب از سرویس بهداشتی ایرانی باید ۶۰ سانتی متر باشد.
  • در صورت استفاده از سرویس بهداشتی فرنگی، فاصله شیر توکار تا کف باید در حدود ۵۵-۶۰ سانتی متر باشد و محل آویز شلنگ باید ۲۰ سانتی متر بالاتر از کف قرار گیرد.
  • فاصله نصب شیر توکار تا دیوارهای مجاور به سرویس بهداشتی فرنگی باید حدود ۶۰ سانتی متر باشد.
  • ابعاد مشخص شده برای هر دو نوع سرویس بهداشتی فرنگی متداول و وال هنگ یکسان است و تفاوتی ندارد.

استاندارد لازم برای نصب شیرآلات توکار چیست؟

روش کندن دیوار برای نصب شیر توکار

با رعایت استانداردهایی که در بخش قبلی برای نصب شیر توالت توکار ذکر شد، لازم است در محل نصب مغزی، یک برش مناسب روی دیوار ایجاد کنید. این برش باید به گونه ای باشد که کف مغزی به دیوار محکم بچسبد و با استفاده از شاغول، آن را تراز کنید. همچنین توجه کنید که حفره ایجاد شده روی دیوار نباید خیلی عمیق و بزرگ باشد.

نصب قطعات شیر توکار چگونه است؟

بعد از نصب مغزی شیر توکار و پیچ کردن آن به دیوار، محافظ یا کاور سیاه رنگ را بردارید. برای جلوگیری از بروز مشکل در اتصالات و مغزی، حتماً باید آب بندی انجام شود.

بنابراین پس از نصب شیر توکار از نوار تفلون برای پوشاندن اتصالات مغزی به لوله های ورودی و خروجی استفاده کنید، البته احتیاط کنید که نوار تفلون بیش از حد استفاده نشود.

پس از این کار، زانوها و قطعات دیگر را روی مغزی اصلی قرار دهید. محل قرارگیری زانوهای عبور آب سرد و گرم در دو سمت مغزی است و ورودی آب سرد در جهت راست و ورودی آب گرم در جهت چپ قرار می گیرد. سپس لوله های اصلی آب باید به این زانویی ها متصل شوند.

پس از طی کردن این مراحل در نصب شیر توکار باید به سراغ قطعه ای با شکل هلالی رفته و آن را روی مغزی اصلی نصب کنید. سپس همان قطعه پلاستیکی مشکی که قبل از نصب از محل خود خارج کرده بودید، را دوباره در جای خود قرار دهید.

اقدامات پس از نصب شیر توکار

اقدامات پس از نصب شیر توکار

پس از انجام تمام مراحل در روش نصب شیر توکار باید برای اطمینان از عملکرد صحیح مغزی، آن را تست کنید.

پیشنهاد می شود مغزی توکار را قبل از کاشی کاری تست کنید تا اطمینان حاصل شود که به صورت صحیح عمل می کند. اهمیت این موضوع از دو نظر است:

  • در صورتی که حین نصب مواد زائد به مغزی توکار وارد شده باشد، با جریان آب از مغزی خارج شده و در آینده رسوب نخواهد کرد.
  • اگر مغزی خراب باشد، با انجام تست مشکل قابل تشخیص خواهد بود و می توان آن را تعویض کرد. به همین دلیل، تست مغزی به ویژه پیش از انجام کارهای ساختمانی مهم است تا مشکلات احتمالی رفع شود و نیاز به تخریب دیوار در آینده نباشد.

پس از انجام تست شیر، باید کاشی کاری را روی مغزی توکار انجام دهید و به اندازه های حداقلی و حداکثری درج شده روی آن دقت کنید. در این مرحله از نصب شیر توکار باید مراقب باشید که به کاشی ها آسیب وارد نشود. این مرحله باید با دقت و حوصله انجام شود.

بیشتر بدانید: تفاوت شیرآلات توکار و روکار

نکته پایانی

در این مطلب به روش نصب شیر توکار پرداختیم؛ بسیار اهمیت دارد که پیش از نصب کاشی بر روی شیر توکار مغزی آن را تست کنید تا در صورت بروز مواردی نظیر نشت مغزی یا خراب بودن آن، مشکل را رفع کنید.

البته اگر شیرآلات با کیفیتی بخرید از لحاظ کیفیت مغزی خیالتان راحت خواهد بود؛ خرید شیر آلات توکار و با کیفیت نیز کار سختی نیست و کافیست به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید. فروشگاه اینترنتی مدرن ساختمان عرضه کننده انواع با کیفیت شیرآلات توکار و سایر مصالح ساختمانی در خدمت شماست.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *